Calitate si ecologie

Calitate si ecologie

Profilele PVC SALAMANDER sunt:

-fabricate exclusiv in Germania in conditii de inalta calitate si design
-agrementate potrivit normelor CE pentru toata Europa
-agrementate de catre INCERC pentru ROMANIA

Institutele europene independente si INCERC Romania au stabilit durata de viata de 50 de ani. Garantia de fabrica este de 5 ani. Profilele rezista fara probleme caldurilor toride, temperaturilor scazute, furtunilor sau ploilor torentiale si au nevoie pe toata durata lor de viata de foarte putina intretinere.

Verificarile interne, precum si verificarile neutre ale institutelor europene recunoscute incepand cu prestigiosul IFT Rosenheim garanteaza materialul si precizia dimensionala si sunt confirmate de insemnele de verificare RAL si de certificatul DIN ISO 9001.

calitate-si-ecologie-1

O fereastra bine executata si montata care are in componenta profile PVC SALAMANDER si feronerie SIEGENIA. Desigur, sticla care respecta normele in vigoare. Impreuna trebuie sa va aduca un confort termic deosebit si de asemenea sa micsoreze semnificativ poluarea de natura sonora in casa Dumneavoastra.

Exista insa cateva reguli pe care constructorul de ferestre trebuie sa le respecte iar Dumeavoastra sa stiti ca sunt respectate. Materia prima de buna calitate duce la realizarea unui produs finit – fereastra- de calitate. Procesul tehnologic al fabricarii ferestrei cat si montajul acesteia trebuie sa se supuna unor reguli pentru ca sa nu apara neplaceri. Ne referim la condens, etansare proasta, pierdere de caldura mare, instabilitate in timp.

ARMAREA

Profilele PVC SALAMANDER se armeaza cu rigidizari de otel zincat cu grosimi de 1,5 sau 2 mm in functie de structura profilului si utilitatea sa. Corespondenta corecta intre tipul de profil si armatura se gaseste in cataloagele tehnice pe care le punem la dispozitia fiecarui constructor de ferestre.

Pentru verificarea existentei armaturii la locul montajului puteti cere celui care monteaza sa scoata unul din suruburile cu care s-a prins otelul de profil. Apoi sa reintroduca surubul la o distanta de 1, 2 cm de locul initial.

Daca surubul intra greu atunci exista armatura de otel. Da intra usor cereti sa va dovedeasca existenta acesteia prin gaurirea tocului sau a cercevelei. Ulterior cereti astuparea gaurii cu un dop de silicon.

Prinderea corecta a armaturii se face pe partea tocului care vine in contact cu peretele, cu suruburi autoforante, la distanta de 250-300 mm si 150 mm fata de coltul ramei pentru profile albe. Pentru profilele maro la distanta de 200-250 mm. Pe cercevea suruburile care prind armatura se vor afla pe pertea de asezare a geamului termopan, distantele fiind aceleasi. Si celelalte profile cum ar fi traversa sau stulpul care impart fereastra trebuie armate cu otel zincat, cu aceleasi prinderi.

EVACUAREA APEI

Evacuarea apei se face prin slituri de minim 5×20 mm executate in interiorul profilului, pe laturile orizontale sus si jos, la 50 mm fata de colt si cu o distanta intre ele nu mai mare de 1200 mm. Sliturile exterioare se executa tot la aceeasi dimensiune, la 150 mm fata de colt, distanta intre ele fiind de minim 1200 mm. Acestea vor fi mascate de capacele. Pe toc, in locul sliturilor exterioare se pot executa slituri in partea de jos a ramei daca montajul permite adica daca este prevazut cu un inaltator si ramane spatiu intre profil si pervazul exterior.

AERISIREA

Tamplaria PVC etanseaza incaperea mult mai bine decat cea de lemn. Cu toate acestea este necesara prevederea elementelor de tamplarie cu sisteme de aerisire controlata. Aceasta poate fi facuta cu gauri de aerisire pe cercevea, cu garnituri speciale, mai mici decat garniturile obisnuite, plasate in partea de sus a ferestrei sau cu sisteme speciale de aerisire. Sliturile pentru scurgerea apei si gaurile de aerisire se pot verifica vizualizand elementele de tamplarie inainte de montare.

IZOLAREA CU GARNITURI

Elementele de tamplarie PVC SALAMANDER sunt prevazute cu garnituri de etansare pentru izolare termica si fonica. Pentru sistemele 2D si Streamline etansarea se face cu doua garnituri de bataie intre rama si cerceveaua ferestrei. Plus garnitura de etansare la exteriorul geamului si cea de pe bagheta la interiorul geamului.

In cazul sistemelor BluEvolution si 3D etansarea se face cu trei garnituri de bataie, sticla fiind izolata in acelasi mod cu doua garnituri pe cele doua fete. Toate elementele fixe ale ferestrei au garnituri de etansare la interiorul si la exteriorul geamului. Verificati existenta garniturilor de mai sus, precum si daca acestea sunt lipite la imbinari, mai putin garnitura de bagheta care este lipita din extrudarea baghetei.

CONDENSUL

Condensul apare in functie de trei factori: umiditatea interioara, temperatura aerului in interior cat si in exterior. O bucatarie unde se gateste intens sau baia fiind incaperi cu o umiditate mai mare vor fi mai expuse formarii condensului. Temperatura interioara scazuta, profilele sau garniturile folosite cu parametri necorespunzatori (nu este cazul la Salamander) sunt de asemenea factori favorizanti.
Aerisirea zilnica si corecta a incaperilor este foarte importanta.
Deasemenea garniturile sau sistermele de aerisire automata nu ar trebui sa lipseasca.

FERONERIA

Feroneria este cea care asigura inchiderea si deschiderea perfecta a elementelor de tamplarie si reprezinta o parte importanta a ferestrelor Dvs. Aceasta trebuie sa actioneze usor si fara sa agate si sa aiba un punct de inchidere la fiecare 800 mm lungime a faltului. Feroneria trebuie sa contina balamale inferioara si superioara, maner de actionare si mecanism de actionare cu „bumbi” sau cu „ciuperci” antiefractie pentru inchidere.

Va recomandam ca pentru usile si ferestrele Dumneavoastra sa aveti in vedere o feronerie germana, de calitate. Pentru a imbina calitatea deosebita a profilului SALAMANDER cu o feronerie fiabila si performanta noi oferim constructorilor de ferestre produsele SIEGENIA. Este una din cele mai renumite marci germane. Feroneriile ce actioneaza tamplaria Dvs. pot fi recunoscute dupa stanta siglelor pe elementele de inchidere si mascarile din plastic. Pentru SIEGENIA – SI.

MONTAJUL FERESTREI LA BENEFICIAR

Montajul elementelor de tamplarie la beneficiar se va face in golul de zidarie. Fereastra sau usa va fi confectionata cu 10-15 mm mai mica fata de golul de zidarie pe intreg perimetrul. Cei 10-15 mm se vor etansa cu spuma poliuretanica care va asigura si protectia termica. Prinderea ramei de zidarie se va face cu ancore de montaj din tabla zincata sau cu dibluri care vor gauri grosimea tocului, mascandu-se apoi cu capacele de plastic. Distanta intre prinderi va fi de 700 mm sau maxim 150 mm de la coltul ferestrei.

calitate-si-ecologie-2

Ecologie

PVC-ul. Logic ecologic.
Ca un producator responsabil de profile PVC de inalta caliate si ca membru fondator al initiativei reciclatorilor Rewindo GmbH Germania, ecologia este un subiect important pentru Salamander de multi ani. De aceea noi facem eforturi continue sa gasim solutii care sa rezoneze cu mediul.
PVC-ul este un material compatibil cu ecologia pentru ca fabricarea lui consuma relativ putine resurse solide si combustibil. Produsele din PVC destinate constructiilor sunt usoare, au durata mare de viata, intretinere usoara si din aceste cauze sunt considerate prietenoase cu mediul.
Mai mult, PVC-ul se recicleaza foarte bine. De mai mult de 10 ani a fost implementat un cerc inchis pentru reciclarea lui. Toate capetele si resturile ce rezulta din procesul de productie precum si ferestrele din PVC care nu mai sunt in uz sunt trimise la reciclat.

Tehnologiile Salamander – angajament catre protejarea mediului.

Profilele PVC SALAMANDER indeplinesc toate cerintele ecologice. Fabrica isi respecta angajamentul de a avea grija de protectia mediului in intreg procesul de productie.

Specialistii nostri tin cont de cele mai noi exigente la alegerea materiei prime si in cursul procesului de productie care se desfasoara in Germania cu grija pentru resursele consumate.
Acordam consiliere partenerilor nostri in faza de proiectare si executie a ferestrelor si usilor.
Faptul ca PVC-ul este 100% reciclabil este un mare plus din punct de veder ecologic, ferestrele si usile vechi constituind o valoroasa materie prima. Dupa demontare PVC-ul se poate readuce la forma de granule si poate fi utilizat pentru producerea unor noi profile fara nici o pierdere de calitate.

Balanta extraordinara ecologica a ferestrelor din PVC pe toata durata vietii acestora atesta excelentele proprietati ale acestui material modern.

Site principal Companie

Prin Florida Construct

Calitate si ecologie

Intrare chat
Bună
Discută cu noi